"אנחנו בונים גשר של שלום ותרבות בין גיאורגיה לישראל" – ראיון בלעדי עם יהודה נניקשווילי, ראש מרכז התרבות הגיאורגית באשדוד

מבצע "חרבות ברזל" מתקיים ביומו ה-444. צה"ל נלחם נגד "חמאס" בגזרת עזה, כמו גם נגד מחבלים ביהודה ושומרון. בלבנון נותר "צהלי" בעמדה של שמירה על הסכם הפסקת אש, בעוד שבסוריה נערכים צעדי הגנה. עם זאת, מתבצעות פעולות התקפיות נגד מטרות של "חוסים" בתימן, אשר יורים באופן פעיל טילים לעבר ישראל לאחרונה _ הם מחליפים את "חמאס" ההרוס ואת "חיזבאללה" המוחלש. זה הכוח שאיראן מפעילה עכשיו נגד ישראל.

הכל התחיל ביום שבת, 7 באוקטובר 2023, בשעה 07:00 בבוקר לרגל הסימפוניה תור. ארגוני טרור מגזרת עזה פתחו במתקפה משותפת נגד ישראל. מחבלים מהיבשה, מהים ומהאוויר פלשו לישראל ובמקביל שיגרו ירי רקטות מאסיבי בדרום ובמרכז לאזור השרון. ברברים של חמאס הרגו באכזריות יותר מ-1,200 בני אדם, וכ-200 נפלו בשבי. בתגובה פתח צה"ל במבצע "חרבות ברזל" (חרות ברזל), שעדיין ממשיך. סוכנויות המודיעין הישראליות סבורות כי חמאס מכין את הפלישה מאז תחילת 2022. הוא תוכנן בקפידה ואובטח היטב באמצעי לחימה ובמודיעין.

במהלך המלחמה הפעילה בשנת 2023, ל"חמאס" בהחלט היו רגעים מתוחים בישראל, אבל החיים לא עצרו. בני ישראל הלכו לעבודה וניסו לקיים חיים נורמליים ככל האפשר. למה? כי הם יודעים מה שהתקשורת לא אומרת לך: ישראל עמידה וחזקה. הביטחון כאן הוא לא רק ביטחון פיזי – הוא חל גם על רוח העם. בני ישראל אינם מוותרים על פחדיהם. זהו שיעור נהדר למערביים לצפות ולהבין כיצד הישראלים חיים למרות האתגרים, נהנים מכל רגע. ישראל היא לא רק מקום – היא סיפור של הישרדות, חוסן ותקווה.

למרות מעשי האיבה, העימותים והקרבות, בתוספת התקפות טילים תקופתיות, החיים התרבותיים או הפוליטיים ממשיכים להיות פעילים בישראל. החל מאוגוסט 2024, ראש הקהילה האשדודית בעיר אשדוד ומנהל המרכז הגאורגי לתרבות ומורשת יהודית, יהודה נניקשווילי הגאורגי-יהודי. הוא אחראי על הקשר של העיר עם הקהילה היהודית-גרוזינית. בנוסף, נניקשווילי הוא חבר מועצת העיר מטעם מפלגתו של ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו.

הוא מונה לטקס מרשים שנערך במועצת העיר אשדוד במעמד ראש עיריית אשדוד, סגן ראש העיר ובכירי הקהילה בעיר. הקהילה הגאורגית קיבלה הכרה על תרומתה לעיר כולה.

יהודה נניקשווילי מתנדב בפעילות קהילתית למעלה מ-20 שנה, יוצר חיבורים, מקדם נוער ותרבות, פילנתרופ. זה במקור מג'ורג'יה.

המנהל החדש של מרכז התרבות הגאורגי באשדוד אומר כי הוא נחוש ליצור קשרים הדוקים עם גאורגיה. יש לו הרבה תוכניות שהוא הולך ליישם. לדבריו, הפרויקטים יתרמו לידידות קרובה, אינטגרציה ויחסים בין שתי המדינות, ישראל וגיאורגיה.

על אילו תוכניות אנחנו מדברים? אילו פרויקטים מתוכננים ומה החזונות לעתיד? – הנה ראיון בלעדי של "כרוניקה+" עם יהודה נניקשווילי, שהקלטנו בכנסטי (עורך), בירושלים:

– מר יהודה, אתה במקור מג'ורג'יה, ספר לנו קודם על משפחתך.

– אני במקור מגיאורגיה, במיוחד, מקולאש, סבא אחד היה מסאצ'ר והסבא השני מסמגרלו. סבא וסבתא היו שניהם מקולאש. לעתים קרובות אני נוסע לג'ורג'יה, אני אוהב להיות שם. יש לי קשרים טובים, קשרים ויחסים חמים.

אני מגיע גם לפגישות עסקיות, רשמיות או למשלחות. בשלב זה אני מעוניין לחזק את הקשרים בין שתי המדינות. לפני תשע שנים הייתי משלחת לגיאורגיה, ואז חתמנו על היחסים בין הישראלים לפרלמנט הגאורגי. זה לא מקרה פרסונה, זה נמשך בין מדינות ופרלמנטים כל הזמן, וזה בסיס חשוב לקשרים!

– ספר לנו על פעילותך הנוכחית, כפי שאני יודע שהתמנת זה עתה לראש קהילת אשדוד.

– מוניתי לראש קהילת אשדוד ולמנהל המרכז לתרבות ומורשת יהודית-גרוזינית. אני חבר בליכוד. אנחנו ופועלים בזירה הפוליטית. אנחנו מתמקדים בקהילה, מפתחים פרויקטים תרבותיים, תומכים בצעירים, בחברה. אנו מעניקים מלגות, תומכים בנוער, סטודנטים, אזרחים, יהודי גאורגיה. הקהילה הוקמה בשנת 1980 באשדוד, אפרים גור המכובד היה סגן ראש העיר אז היינו צעירים ותמכנו בקהילה להתקדם. מאז אנחנו דואגים לקהילה.

– מה הפעילות שלך ביחס לגיאורגיה?

מבחינה תרבותית, קוגניטיבית, ספורטיבית או פוליטית אני בונה גשר בין גיאורגיה לאשדוד. אני מנסה לגרום לשתי המדינות הוותיקות, המסורתיות והמכובדות האלה להיות בעלות קשרים טובים, חום ויחסים. אנחנו מביאים זמרים, אמנים, נציגי תחום התרבות מגיאורגיה. אנו מקדמים את קידומם, מעורבותם ופעילותם באשדוד בארץ ישראל. לבסוף הובאנו זמרים גרוזינים באוקטובר.

– איך בוחרים זמרים גרוזים שמביאים אותך לישראל?

יש לנו כמה פרמטרים: בראש ובראשונה אהבה וסולידריות עם ישראל. גיליון זה פעיל מאוד מאז 7 באוקטובר 2023. רבים מתאפקים משום מה, וישראל אפילו לא מפגינה סולידריות מול מתקפת הטרור הברברית הזו. הנושא הזה הופעל ואנחנו בעצם נדון בזה.

– אילו תוכניות ספציפיות יש לך ליחסי גיאורגיה-ישראל?

יש לנו הרבה תוכניות ותוכניות טובות. אנחנו עדיין עובדים באופן פעיל על תוכניות ובקרוב נתחיל לעקוב אחריהם במציאות: אלה כוללים, למשל, יחסים בין אוניברסיטאות, יחסים בתחום הרפואה. בהקשר זה, נתחיל קשרים, תוכניות חילופים, הדרכות, נסיעות. זו תהיה הזדמנות גדולה ואתגר. והכי חשוב, הזדמנות לשתי המדינות, לשני העמים. גורלן של ישראל וגיאורגיה זהה. אנחנו קטנים וזקנים, יש לנו היסטוריה ארוכה. לשנינו מגיע עתיד מאושר ומזהיר. ניצחון לישראל, ניצחון גיאורגיה!

דילוג לתוכן